CNC OBRADNI CENTAR

Kontakt

Uskoro useljenje

Nova gradnja u Dugopolju – grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji na jugu Hrvatske i oko 10 km od grada Splita – već je u punom jeku. Svi zidovi i krov su već postavljeni. Zbog konstrukcije s montažnim elementima u betonu, čeliku i drvu, znatan opseg gradnje mogao bi se realizirati učinkovito i za nekoliko tjedana.

Nova poslovno-proizvodna zgrada S+B s 2250 četvornih metara površine gradi se na površini od preko 11.000 četvornih metara u industrijskom području Dugopolja. Samo proizvodnja + montaža nude oko 1500 četvornih metara prostora za proizvodnju i serijsku proizvodnju montažnih elemenata, uključujući skladištenje materijala, dolaznu robu i otpremu. Još 750 četvornih metara dostupno je za urede, društvene prostorije i pomoćne prostore. Obilne prostorije za sastanke, odmor i sanitarije s svlačionicama upotpunjuju radno okruženje za zaposlenike.

Glavni ulaz s recepcijom nalazi se u prizemlju manjeg reprezentativnog dijela zgrade. Prizemlje je s ostalim katovima povezano otvorenim, ostakljenim stubištem i liftom. U većem dijelu zgrade, koji je posvećen proizvodnji, nalazi se veliko radno područje za proizvodne strojeve koji su potrebni za izradu pojedinih dijelova.

Na prvom i drugom katu planirane su radne prostorije otvorenog prostora sa središnjim jezgrama, u kojima su smještene i pomoćne prostorije za zaposlenike, sobe za odmor i komunikacije. Postoje i otvoreni i pojedinačni uredi za upravljanje, administraciju, nabavu, prodaju, kontrolu kvalitete i razvoj. Na drugom se katu nalazi i velika radna soba za sastavljanje sklopova.

Fleksibilni dizajn zgrade omogućuje joj brzu prilagodbu budućim zahtjevima. Proizvodna hala je jedna cjelina i kao takva određena je proizvodnim linijama. S istočne strane se u proizvodnu halu može ući kamionima koji dostavljaju sirovine za proizvodnju. Nakon završetka proizvodnog procesa, proizvodi se spremaju u skladište gotovih proizvoda. To je izravno povezano s proizvodnom halom.

Proizvodna zgrada bit će izgrađena i namještena prema najnovijim dostignućima, a velika će se ulaganja u nove strojeve i sustave. Nabava dvaju CNC glodalica C42 od tvrtke Hermle jedno je od najvećih ulaganja. Ovom akvizicijom S+B nastavlja svoju misiju tehnološkog razvoja i optimizacije proizvodnje. Stroj će također skinuti opterećenje s zaposlenih, jer može raditi u noćnim smjenama, vikendom i praznicima bez operatera. Ova “svestrana glodalica” može proizvoditi složene proizvode s minimalnim naporom. Skupi prototipovi i vanjske proizvedene serije uskoro bi trebale postati stvar prošlosti.

Preseljenje u novu poslovno-proizvodnu zgradu planirano je za prosinac 2020.