CNC OBRADNI CENTAR

Kontakt

S+B dobiva sredstva iz EU

Početkom 2018. godine započelo je planiranje EU projekta „Izgradnja i opremanje proizvodne i poslovne zgrade tvrtke S+B Systemtechnik d.o.o..

Projektom je predviđena izgradnja proizvodne i poslovne zgrade u Dugopolju (Splitsko – Dalmatinska županija, Hrvatska) nabava strojeva i sustava za proizvodnju i obradu različitih pojedinačnih dijelova, kao i tehničkih sklopova.

Ulaganjem u lokalitet Dugopolje otvorila se i jedinstvena prilika za dobivanje nepovratnih financijskih sredstava za naš projekt. Od 600 tvrtki koje su sudjelovale, samo je manje od 60 dobilo odobrenje za financiranje, uključujući S+B Systemtechnik d.o.o.. 27. kolovoza 2019. S+B Systemtechnik d.o.o. napokon je dobio potpisani ugovor o promociji investicijskog projekta od hrvatskog ministra gospodarstva.

Provedba projekta trajat će do 2021. godine.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Cilj projekta je poslovni razvoj S+B i povezanih:

• povećanje konkurentnosti,

• Povećanje proizvodnih kapaciteta

• Povećanje prodaje i izvoza i

• Razvoj novih vještina (u smislu proizvodnih vještina, itd.)

Tako se rast matičnog i podružnice osigurava novim ulaganjima. Ovaj projekt omogućuje skok u tehnologiji i proizvodnji, čiji je cilj daljnja konsolidacija tržišne pozicije S+B Systemtechnika i otvaranje novih poslovnih mogućnosti.

Investicija će učvrstiti postojeća radna mjesta u Njemačkoj te osigurati velik broj novih radnih mjesta i rast u Hrvatskoj, kao i u Njemačkoj.